Βελτιώθηκε η ταχύτητα ίντερνετ το H1 2019 σύμφωνα με 129.843 μετρήσεις του Speed-Test.gr

Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα δεδομένα που συλλέξαμε για το H1 του 2019 η ταχύτητα του ίντερνετ φαίνεται να έχει βελτιωθεί σε ποσοστό λίγο πιο πάνω από 30%. Τα παρακάτω δεδομένα έχουν προκύψει από μετρήσεις της χρονικής περιόδου 01/01/2019 έως 30/06/2019.

Σχεδόν το 50% των χρηστών που χρησιμοποίησαν το εργαλείο μέτρησης ταχύτητας του ίντερνετ SpeedTest ήταν της Cosmote που δεν είναι απαραίτητα καλό, αφού ενδέχεται οι χρήστες να είχαν θέμα με την γραμμής τους και την ταχύτητα. Το υπόλοιπο ποσοστό συμπληρώνεται από Forthnet (14%), Wind (18%) και Vodafone (18%).

Σε ότι έχει να κάνει με την ταχύτητα κατεβάσματος (download) Cosmote και Wind είναι μαζί στην κορυφή και αρκετά κοντά σε ταχύτητα με μικρή διαφορά. Η comsote είναι πρώτη με μέσο όρο 21.80Mbps και δεύτερη η Wind με 20.33Mbps. Αρκετά πιο κάτω είναι Forthnet και Vodafone όπως αποτυπώνεται στο από πάνω διάγραμμα.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2019 η μέση ταχύτητα λήψης στην Ελλάδα ήταν 19Mbps.


Συγκριτικά με πέρυσι η Wind έχει σημειώσει σημαντική άνοδο +32% και η Vodafone με +33% σε ότι έχει να κάνει με την ταχύτητα λήψης. Πιο πολλές πληροφορίες στο αποκλειστικό δελτίο τύπου της nperf που ετοίμασε για το Speed-Test.gr.

2 Σχόλια

  1. Εγω ξερω να πω οτι ειχα Donload 13 και επεσα στα 7 και οταν τους ενημερωσα μου ειπαν εισαστε πολυ καλα και τους ρωτο ξανα που πηγαν βρε παιδια τα υπολοιπα 6 mbps και οσο πηρα απαντηση τοσο πηρατε και εσυς..Forthnet κερκυρα … Kosta Georgaki 21

  2. Παρουσιάζετε τα στοιχεία με όμορφο και κατανοητό τρόπο.
    Όμως, αυτά που παρουσιάζετε δεν έχουν καμία αξία καθώς μη αναφερόμενοι στο εύρος ζώνης αφήνετε τον κόσμο να οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα.
    Το θέμα είναι “η ταχύτητα του ίντερνετ”, εάν κατάλαβα καλά την οποία παρουσιάζετε ανά πάροχο. Διαβάζοντας λοιπόν την αναφορά αντιλαμβάνομαι ότι η Cosmote είναι πιο γρήγορη από τη Vodafone. Ναι, αλλά εάν οι πελάτες της Cosmote που έκαναν το τεστ είχαν ADSL και οι αντίστοιχοι της Vodafone είχαν VDSL, σε ποιο συμπέρασμα θα μας οδηγούσατε; Σημασία έχει το τι πλήρωσε ο πελάτης και τι τελικά πήρε.
    Πρέπει να ομαδοποιήσετε τα στοιχεία του δείγματος ανά πελάτες π.χ. ADSL 24Mbps, VDSL 50Mbps κ.ο.κ. για να έχουν ουσία τα στοιχεία που παραθέτετε.
    Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά και με μεράκι! Συνεχίστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.